• Na de winst op Elsweide 4 vorige week was het vertrouwen bij RVW 3 zondagochtend groter dan ooit. Voor het treffen met Jonge Kracht 5, de nummer vier op de ranglijst, had Godfather Henk zijn selectie weten te versterken met Luc, Emiel en Mitchell. Ja, het 'derdehelftal' van RVW wilde koste wat kost het kalenderjaar goed afsluiten.

    Die eindejaarsdroom leek echter al vroeg uiteen te spatten. Al na enkele minuten lag de bal in het verkeerde doel en leek RVW nog diep in dromenland te zijn. Nadat Jonge Kracht uit een corner de 2-0 op het scorebord had gekopt, ging bij RVW de knop om. Mede door de gastspelers was er zowaar sprake van organisatie en op het natte veld hadden onder anderen Bram Peters en Sjors het uitstekend naar hun zin.

    Deze ‘blij dat ik glij-mentaliteit’ verliep bepaald niet gelukkig voor William en Bram Peters. Zij moesten al vroeg het veld verlaten, maar worden door het management na de winterstop gewoon weer terug verwacht. Het goede spel van RVW uitte zich ondertussen al snel in doelpunten. Na een mooie combinatie tussen MSJ (Martijn, Sander, Julian) stiftte laatstgenoemde de bal subtiel over de keeper. Niet veel later kreeg Sjors bij een vrije trap hulp van de muur, maar was de euforie om de 2-2 niet minder groot.

    Net toen de ellende van de beginfase achter de rug was en RVW op weg leek naar een stunt, sloeg het Lot der Glijpartijen keihard toe bij RVW. Waar William en Bram Peters nog dit decennium zullen herstellen van hun enkelblessures, kreeg krijger Sjors het wat harder te verduren. In een frontale botsing met zijn rivaal op het middenveld werden de knieschijven van beide mannen allerminst subtiel wakker geschud. Na alle gebeurtenissen van de eerste helft was het inmiddels hoog tijd voor de thee, al kreeg Sjors slechts een zak ijs.

    Na bemoedigende woorden van Henk ging RVW vol vertrouwen de tweede helft in. Voetballend leek het beste er vanaf te zijn bij beide teams, maar dat werd wederom uitstekend gecompenseerd met dubieuze slidings en wilskracht. Na wat kansen over en weer leek doelman Stefan RVW op de been te houden, maar Jonge Kracht wist toch voor de 3-2 te zorgen. Een afstandschot kon door spelers en toeschouwers slechts worden nagekeken en vloog perfect de kruising in. De tank was definitief leeg bij het Derde, maar dat mocht de pret na afloop niet drukken. De seizoenshelft was goed afgesloten en vele pitchers en toiletbezoekjes later was de conclusie duidelijk: we kunnen het nog!