• RVW 3 HOUDT ZICHT OP POSITIEVE SEIZOENSAFSLUITING NA DIKVERDIEND PUNT IN PRESIKHAAF

  Wanneer er voor de tweede keer in het seizoen tegen een tegenstander moet worden gestreden, is de mindset van RVW 3 vrijwel altijd hetzelfde: erger dan de eerste ontmoeting kan het niet worden. Vaak blijkt het wel degelijk erger te kunnen, maar de mentale veerkracht van het Derde zorgt ook in deze fase van de competitie nog altijd voor een hoop plezier en vertrouwen.

  De eerder genoemde mindset kwam zondagochtend zowaar eens niet van pas. De thuiswedstrijd tegen Elsweide 4 werd eind november namelijk met 1-0 gewonnen. Een unieke prestatie in de geschiedenis van het Derdehelftal, want zowel de drie punten als het ontbreken van tegengoals kunnen historisch genoemd worden.

  Het Derde wist duidelijk van gekheid niet wat het moest doen met het mentale voordeel, want het arriveerde maar liefst een half uur te vroeg in het pittoreske Presikhaaf. Tot een echte warming-up leidde dit echter niet. Onder leiding van gastspelers Mike en Jeffrey werd er veelvuldig geoefend op corners, voorzetten en kopballen. Het spreekwoord 'oefening baart kunst' bleek ook nu niet te gelden voor het team, maar zo werd in ieder geval de tijd gedood.

  Eindelijk klonk het eerste fluitsignaal en RVW 3 kwam goed uit de startblokken. Al snel zorgde het loopwerk van de gehuurde spelers, met Ferhat als mid-mid, voor het nodige gevaar. Elsweide kwam maar zelden over de middenlijn en kwam niet verder dan wat zondagochtendcountertjes. Pas halverwege de eerste helft betaalde het overwicht zich uit: Mike zette na een goede rush vanaf de achterlijn voor en Bram kon simpel binnenschieten. De euforie was groot en de verbazing nog groter, maar het Derde wist tegelijkertijd dat het nog een lange weg te gaan had.

  Nog voor de rust sloeg de wedstrijd al finaal om. De koeienweide aan de A12 had nog voor weinig echte problemen gezorgd, maar keeper Stefan ondervond aan den lijve dat Elsweide geen veldbeheerder op de loonlijst heeft staan. Via een polletje en zijn vingertoppen vloog de bal via de onderkant van de lat het doel in en zo was de stand weer gelijk. Het Derde was duidelijk even de kluts kwijt, want niet veel later legde de scheidsrechter na een ouderwetse scrimmage de bal terecht op de stip. Het Turkse vriendenteam bedankte vriendelijk en stonden zo na drie kwartier voetbal ineens met 2-1 voor.

  In de kleedkamer werd al snel geconcludeerd dat een tweede overwinning op Elsweide helemaal niet zo gek zou zijn. Tactisch meesterbrein Henk wisselde er lustig op los en sprak zijn jongens nog maar eens wat moed in. De tweede helft was echter nog amper begonnen of de 22 spelers begonnen langzaam hun transformatie van elegante atleten naar drijfnatte en onderkoelde zielen. De hagelbui zorgde voor een hoop glibber- en glijpartijen en maakte het doorgaans ijzersterke positiespel van het Derde haast onmogelijk. Toch vochten de elf strijders zich al snel een weg door de Turkse verdediging. Jeffrey luisterde zijn debuut bij het Derdehelftal op met een belangrijk doelpunt en zo werd de stand weer gelijkgetrokken.

  In het vervolg van het tweede bedrijf was één ding duidelijk: het zou geen fraai potje voetbal meer worden. RVW 3 zette op het Arnhemse moeras aanvallend gezien alles op en alles en liet hierdoor in defensief opzicht steeds meer steekjes vallen. Doelman Stefan had de ongelukkige 1-1 in de eerste helft zichtbaar achter zich gelaten en nam de rol van schietschijf nederig op zich. Met de ene na de andere katachtige redding hield hij het Derde in de wedstrijd, maar uiteindelijk werd hij dan toch geklopt. Grensrechter Melvin zwaaide driftig met zijn vlag, maar wellicht probeerde hij gewoon aan te geven dat hij zin in een pilsje had. De scheidsrechter van dienst gaf in ieder geval geen kik: 3-2.

  Moegestreden zette het Derdehelftal dan nog één keer alles op alles. De doelman van Elsweide was duidelijk geïnspireerd door zijn collega aan de andere kant, maar kon bij een corner uiteindelijk alleen maar toekijken hoe laatste man Martijn als een ware Jan Vertonghen de 3-3 net onder de lat volleerde. Elsweide bleek dankbaar voor de spannende en sportieve wedstrijd, want het bier werd na de wedstrijd cadeau gedaan. Deed het ertoe dat de twee kratten Heineken enkele maanden over de datum waren? Nee, net zoals het er niet toe deed hoe het punt was binnengesleept. Zowel het bier als het gelijkspel waren dikverdiend en bieden hoop voor de resterende drie wedstrijden. Aanstaande zondag om 10 uur weer een belangrijke wedstrijd, want bij winst op Arnhemse Boys 3 is het Derde niet langer hekkensluiter. Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen, aan het tijdstip wel.