• Het reguliere seizoen is voorbij en RVW 3 is inmiddels begonnen aan de farewell tour van dit jaar. Na een succesvolle Erwtensoep Cup in januari werd het Derdehelftal afgelopen zondag opnieuw uitgenodigd door goede buur CHRC. Het werd een dag om niet te vergeten, al zullen de meeste deelnemers zich nog weinig herinneren van dit memorabele recreantentoernooi.


  Voorafgaand aan het toernooi was er met man en macht gewerkt aan een zo sterk mogelijke selectie. Uiteindelijk zou leider Henk, na vele steekpenningen en enveloppen met geld, de beschikking hebben over achttien man. Het team bleek zelfs té gemotiveerd voor de Champions League van Renkum, want het arriveerde als eerste van de acht deelnemende teams op het Wilhelmina Sportpark. Om de tijd enigszins te doden, werd al snel besloten om alvast wat blikjes met vloeibare moed open te trekken.


  Waar het Derde in de competitie het hele jaar tegenslag na tegenslag te verduren had gekregen, was het bij de eerste poulewedstrijd de opponent die tegen een probleem aanliep. De heren van SKV 7 hadden gerekend op een 7 tegen 7-toernooi en besloten daarom al snel gele hesjes uit te delen aan de wisselspelers van RVW 3. Het mocht niet baten, want het Derde won dankzij de heren Zweers en Robbers vrij eenvoudig met 3-0.


  De Blauwe Boys voelden zich goed en hadden daar ook alle reden toe. Vanwege het warme en benauwde weer was het echter wel zaak om voldoende te blijven drinken. Gelukkig bleek iedereen zich hier van bewust en werd de vochtspiegel netjes op peil gehouden.
  Ondanks (of dankzij) deze instelling werden de twee laatste poulewedstrijden niet gewonnen. Tegen het stugge Driebergen ging het Derde met 1-0 ten onder en in het treffen met CHRC 5 kreeg het in de slotfase een fatale tegengoal om de oren. Na het laatste fluitsignaal vertrok de toernooidirectie de kantine in om de balans op te maken en kregen de spelers weer even de kans om bij te tanken. Door de regen daalde inmiddels de temperatuur, maar steeg de baromzet nog altijd gestaag.


  Na het nodige rekenwerk moest het Derdehelftal in een vierde en laatste wedstrijd tegen CHRC 4 dan maar een vijfde plaats afdwingen. Coach Henk zorgde met een aantal wissels voor de nodige verwarring en dit bleek al snel geen tactische meesterzet. Na een keepersfoutje aan de kant van RVW zorgde Mike Vermeij nog voor de 1-1, maar ook de vierentwintigste gelegenheidsdoelman Martijn kon even later de bal uit het net vissen. Een volley van CHRC vloog hard in de hoek en bezegelde het lot van RVW 3: het sloot de middag af met een zesde plaats. Het team trok zich terug in de partytent en besloot de clubkas van de buren nog maar eens aan te vullen.


  Hoe laat het festijn afgelopen was, weet eigenlijk niemand. Sommigen zijn nog steeds onderweg naar huis, anderen hebben het nooit meer kunnen vinden. Zaterdag wordt ieder lid van het Derde hoe dan ook weer verwacht op het Ap Dominicus Toernooi in Ede. De farewell tour is nog niet ten einde en ook komend weekend gaat het Derdehelftal opnieuw proberen om er een onvergetelijk toernooi van te maken.