• De sport die wij allen zo liefhebben kent vele clichés. ‘Niets is zeker in het voetbal’, om er maar eentje te noemen. Zo is het bij RVW 3 nooit zeker in welke staat sommige spelers op zondagochtend de kantine binnenstrompelen. Zoals bekend zijn de mannen van Henk - en Henk zelf ook - namelijk niet bepaald vies van een pilsje. Het leidt regelmatig tot mooie verhalen, die dan op de vroege morgen tijdens de wedstrijdbespreking met elkaar gedeeld worden. Noem het een slechte voorbereiding: wij noemen het traditie.

    Afgelopen zondag viel het, voorafgaand aan de wedstrijd tegen WAVV 3, voor de verandering een keer mee. Op wat avonturen op de Korenmarkt en het Piratenfestijn in Deventer na, hadden de leden van het Derdehelftal het rustig gehouden. Na een korte blik op de ranglijst werd al snel duidelijk dat RVW het aan zijn stand verplicht was om de hekkensluiter er in Wageningen eens goed van langs te geven. Een dollemansrit richting Sportpark Ketwich Verschuur volgde en om vijf over helft stonden de heren keurig in de inloopshirts van ‘Het Puntje’ op de veredelde koeienwei. Wat kon er nou misgaan op deze zonovergoten zondagochtend?

    Aanvankelijk viel er dan ook weinig te klagen. Na een enigszins matige terugspeelbal van WAVV kwam het Derde via Mike al na enkele minuten op voorsprong. Toen hij na twintig minuten ook de 2-0 over de doellijn kon lopen, leek de overwinning al in de tas. Ondanks het veldoverwicht van RVW wisten de Wageningers echter nog voor de rust de aansluitingstreffer langs Stefan te schieten. Dit zorgde bij de Blauwen dan ook voor de nodige frustratie. Op een soortgelijke manier werden namelijk in de eerste drie competitiewedstrijden punten verspeeld. Het zal toch niet weer gebeuren..?

    Ook na rust speelde het Derdehelftal verre van een wereldpartij, maar het was uiteindelijk voldoende om de tegenstander definitief op de knieën te krijgen. Mike verstevigde zijn eerste plek op de topscorersranglijst nog maar eens door de bevrijdende 3-1 binnen te glijden.

    Ondanks de ruimte die RVW kreeg, kon het de massale stroom toeschouwers niet trakteren op een monsterscore. Na een volleybal-smash van WAVV ging de bal nog wel op de stip, waarna Timo feilloos raak schoot. De scheidsrechter floot direct af en zo kwam er voor het Derde een einde aan een allesbehalve indrukwekkende vertoning. Met 4-1 was niemand echt tevreden en dat zegt eigenlijk al genoeg.

    Nog voor de winterstop krijgen de Blue Boys nummer twee Brakkenstein op bezoek en mag het twee keer aantreden tegen koploper Blauw Wit. Of het kans maakt op het kampioenschap, zal dan al grotendeels duidelijk worden. De wedstrijd tegen WAVV moet dan maar snel vergeten worden, want tegen de concurrenten zal RVW 3 beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zondag.