• Vorige week werd er in het wedstrijdverslag vol trots verkondigd dat de heren van RVW 3 zich hadden ingehouden qua alcoholconsumptie. Met een beetje fantasie kon zelfs geconcludeerd worden dat de wilde zaterdagavonden achter de rug waren en de focus vanaf nu volledig op het voetbal zou liggen. Elk lid van het Derdehelftal wist natuurlijk wel beter, maar dat deed er niet toe: het was mooi om het een keer van de daken te kunnen schreeuwen.


  Of er afgelopen vrijdag- en zaterdagvond dingen van daken zijn geschreeuwd is niet bekend, maar het liep weer eens ouderwets uit de hand. Op vrijdag was de kantine na de training al omgetoverd tot zuipkeet en op zaterdag werd de kas van shirtsponsor Snackpoint Doornenkamp nog maar eens gespekt. De drank vloeide zo rijkelijk dat het ook de volgende ochtend nog mooie taferelen opleverde.


  De Blue Boys hadden het escalatieweekend niet slechter kunnen timen, want ze werden zondagmorgen al om half tien in hun blauwe outfits op het Wilhelmina Sportpark verwacht. Met de koppies spierwit, het geheugen zwart en de maaginhoud goudgeel was het dan ook een heus kleurenfestijn te noemen. De één kwam Arnhem net pas uit, terwijl de ander uren in coma had gelegen. Wat moet er allemaal wel niet gebeuren als het Derde in het voorjaar onverhoopt kampioen wordt..?


  Na het gezamenlijke ontbijt en de ‘wedstrijdbespreking’ moest er nog een zware taak worden volbracht: de autorit. Er stond namelijk ook nog een voetbalwedstrijd op het programma in het sfeervolle Balgoij. Het bleek een dorp in de buurt van Wijchen te zijn, mét een eigen voetbalclub genaamd DIOSA. Met enige angst voor de slopende tocht stapte de brakke selectie de auto in. Als de verkeerspolitie de eerste zondag van de maand maar niet had omgedoopt tot Blaaszondag??


  Het verhaal gaat dat in sommige auto’s de airco op vijftien graden stond en er regelmatig overwogen werd om de wagen de vluchtstrook op te sturen. Uit angst voor hoofdschuddende ouders en boze werknemers zullen we geen namen noemen, maar de trouwe fans van RVW 3 zullen ongetwijfeld meteen de namen van de bijna-slachtoffers op kunnen ratelen. Balgoij werd met moeite zonder kleerscheuren gehaald, maar het had geen boerengat verder moeten zijn.


  Goed, geen wedstrijdverslag zonder wedstrijd. DIOSA 3 stond aan de aftrap met vier punten uit zeven wedstrijden, maar trainer Henk wilde binnen zijn team geen spoortje onderschatting ruiken. Op zondagochtend iets ruiken bij het Derdehelftal betekent meestal al onraad, maar voor hetzelfde geld had de duidelijke onderwaardering tegen WAVV vorige week voor puntenverlies gezorgd.
  Het Derde kwam tegen het stugge DIOSA (Doelen Is Ons Streven Altijd, wij snappen het ook niet) maar moeilijk uit de startblokken. De zwaargewichten uit Balgoij hadden duidelijk geen zin in een tiki-takawedstrijdje en lieten RVW het spel maken. Tot grote kansen leidde het aanvankelijk niet, maar op een redelijk onverwacht moment kwamen de Blauwen dan toch op voorsprong. Mike werd door Emiel gelanceerd met een dieptepass, liet de plaatselijke aardappelboer z’n hielen zien en legde de bal vervolgens terug op de zestienmeterlijn. Misschien stond Bram daar bewust of was hij gewoon te moe om verder richting het doel te lopen, maar de Renkumse betonmolen schoot wel raak.


  De ban was gebroken en nog voor de pauze breidde RVW de voorsprong uit. Sjors gaf de bal mee aan Mike, die net als bij zijn assist met de buitenkant van de rechtervoet de juiste beslissing maakte: 2-0. Of hij dit seizoen ooit nog een bal met links gaat aanraken, is voor iedereen afwachten.


  De eerste helft kon op het eerste oog gerust een win-winsituatie worden genoemd: de alcohol was er grotendeels uitgezweet en het Derdehelftal stond ook nog eens met 2-0 voor! Toch had coach Henk verder wederom weinig redenen om tevreden te zijn. Echte kansen waren er voor de rust namelijk amper gecreëerd en er werd te weinig bewogen zonder bal.


  Na de rust leek het meer op een kermis dan op een voetbalwedstrijd. Invaller Julian zette met een perfecte aanname twee tegenstanders in de draaimolen en schoot de 3-0 langs de doelman, terwijl een tegenstander de bal van afstand zo prachtig op de paal schoot dat hij dacht een prijs in de schiettent te hebben gewonnen. De derde attractie op de Balgoijse kermis waren de botsauto’s, want de volslanke opponent besloot gezien de ruime achterstand fysiek nog even een tandje bij te schakelen.

  DIOSA leek in de tweede helft beter tegen de barre weersomstandigheden bestand dan RVW. Keeper Stefan had niet eens meer tijd om aan zijn buikpijn te denken en moest ook na het eerder genoemde afstandsschot nog aan het werk. Met enig fortuin wist het Derdehelftal de nul te houden en de vijfde overwinning op rij te pakken. Het doelsaldo in die laatste vijf wedstrijden is een fraaie 18-2.


  De terugreis verliep wat soepeler en na een bezoek aan de McDonalds zag het leven er ineens weer een stuk fraaier uit. Tot een derde helft leidde het niet, maar het is ook niet altijd feest. Heeft het barpersoneel van RVW tenminste ook een keer rust.
  Daarnaast is de blik alweer gericht op volgende week, ook wat betreft de eerste twee helften. Met de bovenste vier teams op drie punten van elkaar is het namelijk ongekend spannend in de Zesde Klasse 02. Volgende week ontvangt RVW Brakkenstein 6, dat dankzij een iets beter doelsaldo de tweede plek bezet. De verdediging staat, maar in balbezit is er voor het Derde zeker nog ruimte voor verbetering. Niet te vroeg in het seizoen pieken, zullen we maar zeggen??