• De laatste kaartavond van dit jaar, natuurlijk in een gemoedelijke Kerstsfeer, zit er al weer op. Het was flink druk, al moesten we helaas wel de gezelligheid van onze heren- en damesvoetballers missen. Zij genoten van hun Kerstreces.

    Bij het jokeren was Jannie de Kerstdagen het beste doorgekomen, met drie keurige rondes werd zij vanavond eerste met 46 punten. Bea volgde op gepaste afstand maar pakte toch netjes de tweede plaats met 58 punten. Henk, de laatste tijd opvallend goed bezig, moest met 63 punten nu genoegen nemen met een derde plaats.

    Bij het klaverjassen traden er vanavond opvallend veel gelegenheidsduo's op. Vaak zie je dan mooie dingen ontstaan, maar ook kan zo'n avond uitdraaien op een deceptie. Voor Jan (Mulder) en Maria kon de avond niet stuk. Met een bijzonder goede eerste en tweede ronde leek de laastste ronde voor hen een formaliteit. Kennelijk was de spanning er af, maar dat ging wel ten koste van de prestatie. Toch haalden zij een nette eerste plaats met 5.251 punten. Het andere "Jan-koppel" deed het iets minder, maar met drie zeer regelmatig rondes in de 1600 punten kwamen Jan en Ingrid uit op 5.019 punten. En dat was goed voor de tweede plaats. De derde plaats was voor weer zo'n koppel die vooral in de eerste ronde even aan elkaar moesten ruiken. Maar Dik (van Deest) en Rob hadden daarna het ritme snel te pakken en behaalden zo een mooie derde plaats met 4.851 punten. Dat was overigens maar 9 punten meer dan de nummer vier, Bennie en Pauli. Tenslotte nog twee opvallende dingetjes: Susan en Jenny hadden in de derde ronde een absolute topscore met 2.228 punten en Cor, de glorieuze winnaar van vorig, lijkt dit seizoen zijn draai nog niet gevonden te hebben.

    Voor iedereen is er op vrijdag 25 janauri 2019 weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen!