• Laatste vrijdag van de maand is kaarten bij RVW, ook als het 'derde' Kerstdag is. De fanatieke kaartliefhebber laat dit natuurlijk niet schieten!

    Bij het jokeren was het vanavond even wennen voor Henk. Meestal wordt hij omringd door alleen dames maar vanavond had hij maar liefst 2 mannelijke tegenstanders. Misschien was hij daardoor niet helemaal in goede doen, Henk kwam niet verder dan de 7e plaats. Richard daarentegen voelde zich als een vis in het water en pakte een fraaie 2e plaats met 45 punten. De eerste plaats was voor Mieke, terug van even weggeweest. Met 28 punten werd zij afgetekend 1e bij het jokeren.

    Dan het klaverjassen. Qua punten was het niet echt een topavond, de nummer 1 kwam niet boven de 5.000 punten en de nummer laatst had bijna 4.000 punten. Een verschil van nog geen 1.000 punten tussen de nummer 1 en nummer 12, dat is wel eens anders. Iedereen was was vanavond (bijna) even goed! Door een goede slotronde eindigden Jan (Mulder) en AndrĂ© met 4.742 netjes op de 3e plaats, net voor het illustere duo Cor en Tino. De tweede plaats was vanavond voor het talentvolle koppel Jan (van de Kamp) en Gert. Zij behaalden 4.949 punten, slechts 24 punten te weinig voor de 1e plaats. Maar er zit zeker potentie in dit koppel, er wordt veel van hen verwacht na de winterstop. De toppers van deze avond waren Jan (van de Kolk) en Ingrid. Dit zeer ervaren duo wist vooral door een uitstekende 2e ronde met 4.972 punten de 1e plaats op te eisen. Vanavond was het dus de 3 J's in de Top 3!

    De volgende kaartavond is op vrijdag 31 januari 2020.