Jubileumfeest

mrt 31, 2022 | Nieuws

JUBILEUMFEEST

Eindelijk mogen we het vieren: het 90 jarig bestaan van onze club én het 50 jarig bestaan van RVW dames!

Op 30 mei 1930 kwam de Rooms Katholieke Renkumse Voetbalvereniging Wilhelmina (kortweg RVW) tot stand. Midden in de economische crisis waardoor de ene speler voetbalde in een korte broek, de andere in een “manchester” (een ribbroek). Lang niet iedereen beschikte over voetbalschoenen en had je voetbalschoenen dan lagen de noppen er gauw af op een nat en zwaar bespeelbaar veld. Als shirt gebruikten de RVW-ers werkhemden. De zogenaamde “boezeroenen”. Zo kreeg de vereniging al gauw de bijnaam van “Boezeroenenclubje”.

Vervolgens in 1972 het damesvoetbal dat in de winter van 1975 werd opgericht. De eerste wedstrijd trok vele honderden nieuwsgierige blikken. In 1979 werd zelfs via het kampioenschap promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Een geweldige prestatie. Vele jaren werd op het allerhoogste niveau geacteerd. 

RVW is super trots op dit bestaan en gaat dat dan ook groots vieren voor alle leden en oud leden van de club. Op zaterdag 21 mei vanaf negentienhonderdertig (1930) worden beide jubileums gevierd. Opgeven kan via mikeizer@planet.nl of 06 43179523.