Kaartavond RVW

okt 1, 2022 | Nieuws

30 september 2022; na 972 dagen weer een kaartavond bij RVW!

Het was vooral Covid-19 die ervoor zorgde dat de organisatie van de kaartavonden helemaal stil kwam te liggen. Gelukkig hebben we paar enthousiaste mensen in de kaartcommissie die er toch weer de schouders onder hebben gezet. Ook onze dame van de prijzeninkoop heeft zich weer uitgesloofd om voor de verloting leuke prijsjes in te kopen. Heel erg bedankt allemaal!

Na zo’n lange stille periode was het best een gok of er nog wel animo was voor onze kaartavonden. Maar met bijna veertig deelnemers en behoorlijk wat publiek kun je stellen dat het een geslaagd begin van een nieuw kaartseizoen was. We gaan er weer voor!

Bij het jokeren was Henk in ouderwetse topvorm en won hij de strijd met de dames glansrijk, een eerste plaats met 41 punten. De tweede plaats was voor Yvonne U. met 72 punten, derde is Yvonne R. geworden met 75 punten. Annet eindigde op de vierde plaats (81 punten) en Rita op de vijfde plaats (107 punten.

Bij het klaverjassen ging de strijd om de eerste plaats tussen Jan en Ingrid en Jan en Willem Jan. Ja, veel Jannen deze keer om het maar makkelijk te houden. Jan en Ingrid wonnen deze strijd met een puntentotaal van 5.619, die hebben het klaverjassen duidelijk nog niet verleerd. Jan en Willem volgde met 5.528 punten op een keurige tweede plaats. Met een goede voorbereiding zit er dit seizoen misschien wel meer in voor dit koppel, Verrassend een derde plaats voor het team Wendy en Harry, die na een foutloze avond op 5.289 punten eindigde. Oh ja, de klaverjas-routiniers lieten he een beetje afweten, die hebben duidelijk meer tijd nodig om hun oude niveau weer te halen.

Volgende kaartavond is vrijdag 28 oktober 2022, aanvang 20:00 uur