onze club

Renkumse voetbalvereniging Wilhelmina – 1930

Over ons 

RVW staat voor Renkumse Voetbalvereniging Wilhelmina, een sportieve en gezellige amateur voetbalvereniging, we zijn te vinden op Sportpark Wilhelmina in Heelsum. RVW is opgericht in mei 1930 en bestond 90 jaar in 2020. Van oorsprong is RVW een katholieke vereniging. De eerste wedstrijden werden gespeeld in het ‘Staadegaard stadion’, zoals dat toentertijd in Renkum werd genoemd, gelegen aan de Telefoonweg in Renkum. In een later stadium werd er gespeeld op het Wilhelmina Sportpark te Heelsum waar RVW nog steeds te vinden is en in 1980 haar nieuwe clubhuis in gebruik heeft genomen. Een mooi clubgebouw op een prachtig sportpark, waar sinds twee jaar ook een kunstgrasveld ligt.

1972 was het jaar waarin het damesvoetbal bij RVW werd geïntroduceerd, wat sinds die tijd niet meer is weg te denken bij onze club. De dames hebben mooie successen gehad en een aantal jaren hoofdklasse gespeeld. In 2022 hopen zij hun 50-jarig bestaan binnen onze vereniging te vieren. RVW heeft zich ooit kunnen beroepen op een grote jeugdafdeling. Helaas heeft dat niet mogen duren, maar in de laatste twee jaar leeft het weer op en heeft RVW weer een aantal jeugdteams. Wat is er mooier dan jongelui die samen sporten, vriendschappen opbouwen en sportiviteit en teamgeest leren kennen? Daarnaast is er nog een 35+ competitie. Deze wordt gespeeld op vrijdagavond, eens in de drie weken bij de clubs die zich hiervoor hebben aangemeld. Gezellig en sportief bezig zijn.

Onze leden bestaan uit jongens, meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen bij RVW is gelijk en welkom te komen voetballen, ongeacht leeftijd, geslacht of ervaring. Wat RVW zou willen zien is respect en sportiviteit in het voetbal en bovenal plezier.

 

‘’Met plezier voetballen doe je bij RVW’’